Vieze Spaanse neussnuiters

Ik ben niet zeker hoe het in Nederland gesteld is met de neussnuitcultuur, maar ik ben er inmiddels achter dat de normen en waarden wat betreft het neussnuiten in Spanje toch anders liggen dan mijn persoonlijke normen en waarden. Sonar el nariz, neus snuiten, wordt hier open en bloot en met veel getoeter uitgevoerd. Meerdere malen per dag. Volgens mij het liefst zo vaak mogelijk nog. En zo hard natuurlijk.

Net als dieren in het dierenrijk door middel van geluiden willen laten weten wie de sterkste en dominantste is, lijkt de gemiddelde Spanjaard door het toeteren te willen laten merken wie de meeste neusinhoud heeft. Dat is bewonderenswaardig en dwingt respect af, denk ik?

Staat een neus gelijk aan kracht en dominantie? Iemand kunnen onderspuiten met snot is wel een gevaarlijk en krachtig –vooral slijmerig- wapen, vind ik, maar voor de rest kan ik mij toch niet bedenken waarom het indrukwekkend is om de hele dag je neus te laten toeteren. Het is vies. Het is echt heel heel vies. Maar helaas doet iedereen het. Zelfs de meest nette Spanjaarden schrikken hier niet van terug, jammer genoeg. Dus zal ik na de termeratuurdrop deze week alle snottebellen en verkouden neussnuiters helaas toch nog wat langer moeten handelen. Bah.

Advertenties

12 Replies to “Vieze Spaanse neussnuiters”

  1. Ja, gehoord, gezien, gewalgd. Was vorige week in Madrid. Ook -bijna- ondergespoten, kon nog net opzij springen. Een zakdoek is kennelijk niet altijd nodig. ;-) Bah! Maar Madrid vond ik prachtig. Zoveel gezien! En het weer…… heerlijk.

    Like

  2. Getsie, nee dat lijkt me geen pretje. Gelukkig gaan we wel langzaam naar het goede seizoen toe en zal je het minder en minder tegenkomen voorlopig. Hopelijk hebben ze daar ook hele goede manieren om dit ene mee te compenseren! ;)

    Like

  3. Ik heb dat altijd zo vies gevonden. Het gebeurt me niet vaak dat ik iemand tegenkom die het doet, maar als het dan een keer gebeurt, dan kan ik mijn gezicht écht niet in de plooi houden!

    Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s