De Blog Top Drie Tag + Spam je blog!

Vandaag eens geen post over de Spaanse Bureaucratie, Boko Haram, Perfect Zijn of Katholieke schoonfamilie. Ik ben door blogger Paul gevraagd een vragenlijstje over bloggen in te vullen, dus bij deze!

De regels van de Blog Top Drie Tag zijn als volgt:
-Link naar deze blogpost, de post van bedenker Sylvia Kuijsten
-Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
-Beantwoord de elf vragen op jouw manier
-Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt

De vragen

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Buiten mijn laptop, vingers, en al het andere echt onmisbare, heb ik ervaringen, een goed humeur en creativiteit nodig. Zonder deze drie benodigdheden kom ik echt nergens. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar deze posts staan nog steeds bij mijn concepten (een stuk of 30 stuks inmiddels :-))

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een duidelijke ‘wie-pagina,’ humor óf intellect –mag ook-, en een ‘best gelezen’ rijtje.

3.Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Ik schrijf graag over mensen, de maatschappij en persoonlijke inzichten.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Lieve Spaanse woorden
Spaanse Scheldwoorden – vieze woorden
Meer lieve Spaanse woorden

Deze posts worden enorm vaak via de zoekmachine gevonden. Maar echt, niet normaal vaak. Misschien moet ik overwegen meer van dit soort posts te maken, mensen zijn er schijnbaar toch naar op zoek.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Ik heb hier nooit eerder over nagedacht. Niet echt handig…
Ik hoop dat mensen mijn blog leuk vinden, zich herkennen in mijn ervaringen, en zich mijn beschrijvingen kunnen inbeelden.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Je kunt mij volgen via Twitter, Instagram en Bloglovin’.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Volgens mij moet ik hier óf drie voordelen geven, óf drie nadelen. Ik geef graag drie voordelen.
Ik ben een idealist en geloof dan ook graag dat ik mensen misschien wel een inzicht kan geven met sommige posts. Als dat werkelijk zo is help ik de wereld misschien wel een beetje verbeteren. Posts uit mijn categorie Goed/Slecht gaan vaak over idealen.
Een ander voordeel is dat ik mijn gedachten kan delen. En narcistisch als ik ben, wil ik natuurlijk dat dit gelezen wordt. Hiermee kom ik meteen bij mijn derde voordeel: De interactie op mijn blog. Ik waardeer al mijn lezers en vind het erg bijzonder dat zij de tijd nemen om mijn gedachten te lezen.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

De grappige Thomas Pannekoek, mijn lieve vriendin Aischa, en lieve blogger Marion. Heel erg bedankt voor jullie opmerkelijke, verrassende, interessante, lieve en gezellige reacties!

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Ik ben erg gek op alle blogs die ik volg. Sommige blogs zijn diepgaand, andere weer lichtvoetig, maar ik moet altijd erg lachen om Vinnerd, Anieke en Achtentwintiger. Ik denk dat deze blogs ook toegankelijk zijn voor de niet-volgers.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Ik heb niet echt een voorkeur: Een stuk over de fotosynthese van de douglasspar in Canada kan zelfs leuk zijn als het maar goed geschreven is. Dat is voor mij het belangrijkst. Zelfs een verhaal over mijzelf zou ik saai vinden om te lezen als het niet goed geschreven is. Ik houd van grappige persoonlijke verhalen, beauty/lifestyle/food/health etc, inburgeren/emigreren en feministische verhalen. Lees je dit en denk je ‘Ja, Sherita vindt mijn blog vast leuk,’ spam je blog dan hieronder!

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

-Let op je schrijfstijl. Ik zie bloggers vaak veel stopwoorden en overbodige woorden gebruiken. Ga elke zin na en kijk of er woorden instaan die niets toevoegen. Duidelijk geschreven stukken zijn veel leesbaarder.
-Wees origineel. Weer een stuk over de nieuwe collectie van Essence interesseert mij echt alleen als je er paarse uitslag op je billen van krijgt.
-Wees duidelijk in wat je bedoelt. Als ik de eerste alinea niet begrijp lees ik niet verder.

De nominaties:
Harrij Smit
Bomma
Adam
Ann-Sophie
Madeleine
Vrouwfiguur‘ (Second Part of My Life)
Vinnerd
Anieke
Els
Left Red Eye
Thomas Pannekoek
Darlin Doormat
Anneke
Marion

Ja, dat zijn er vast veel meer dan 11. Ik ben niet zo goed in rekenen, dat weten mijn volgers inmiddels. Veel plezier met het invullen van de vragen!

Advertenties

26 Replies to “De Blog Top Drie Tag + Spam je blog!”

 1. Dit is een hele leuke tag! Vind dit één van de leukere om te lezen. Jouw blog vind ik zo leuk omdat je negen van de tien keer echt een boodschap overbrengt. Tenminste, bij mij dan. Je zet me aan het denken met je artikelen die gericht zijn op onze maatschappij. Doe je goed. Tof dat je mij getagd hebt! Ik voel mij vereerd ;-) Alleen heb ik ‘m op op 29 december j.l. al ingevuld en ik vrees dat er in de tussentijd weinig veranderd is. Voor de geïnteresseerden de link: http://mijnkladblog.nl/2014/12/29/de-blog-top-3-tag/

  Liked by 1 persoon

 2. Inderdaad een heel interessante tag. Jouw invulling laat toch een andere kant van Sherita zien. Er zit nog meer deugnieterij achter jou dan ik al dacht.
  Ik schrok me een hoedje toen ik nummer acht las. Dank voor het formidabilidifarodibele compliment!
  Zelf sta ik nooit te springen om taglijstjes in te vullen, maar vind het altijd een eer om genomineerd te worden en zal de handschoen telkens opnemen. Helaas echter maar één keer, om niet in herhaling te vallen. Hier (http://thomaspannenkoek.wordpress.com/2015/01/06/de-blog-top-drie-tag/) heb ik al eens mijn huiswerk gemaakt :)

  Liked by 1 persoon

  1. Haha, oh ja, ik kan mij die nog wel herinneren. Ik wacht nog steeds op de invulling van de tag door De Mens Met De Langste Naam Ter Wereld: Red Wacky League Antlez Broke the Stereo Neon Tide Bring Back Honesty Coalition Feedback Hand of Aces Keep Going Captain Let’s Pretend Lost State of Dance Paper Taxis Lunar Road Up Down Strange All and I Neon Sheep Eve Hornby Faye Bradley AJ Wilde Michael Rice Dion Watts Matthew Appleyard John Ashurst Lauren Swales Zoe Angus Jaspreet Singh Emma Matthews Nicola Brown Leanne Pickering Victoria Davies Rachel Burnside Gil Parker Freya Watson Alisha Watts James Pearson Jacob Sotheran Darley Beth Lowery Jasmine Hewitt Chloe Gibson Molly Farquhar Lewis Murphy Abbie Coulson Nick Davies Harvey Parker Kyran Williamson Michael Anderson Bethany Murray Sophie Hamilton Amy Wilkins Emma Simpson Liam Wales Jacob Bartram Alex Hooks Rebecca Miller Caitlin Miller Sean McCloskey Dominic Parker Abbey Sharpe Elena Larkin Rebecca Simpson Nick Dixon Abbie Farrelly Liam Grieves Casey Smith Liam Downing Ben Wignall Elizabeth Hann Danielle Walker Lauren Glen James Johnson Ben Ervine Kate Burton James Hudson Daniel Mayes Matthew Kitching Josh Bennett Evolution Dreams.
   Leuk dat je een andere kant van mij hebt gezien :-)

   Liked by 1 persoon

 3. Ooh, wat lief dat ik tussen je favoriete blogs sta! Ik wil graag ook zeggen dat ik jou ook zeker in mijn rijtje met favoriete blogs zou plaatsen, en dat ik serieus overweeg om een meest gelezen-rijtje toe te voegen aan mijn widgets. Leuke tag, trouwens, doorgaans vind ik tags vreselijk maar deze gaat tenminste ergens over ;)
  Bedankt voor het compliment!

  Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s