Wat heb ik geleerd in 2014?

Lo que pasó, pasó. Wat gebeurd is, dat is gebeurd. Ik begrijp niet altijd waarom iedereen wil terugblikken op een jaar. Het is zeker goed om in je hoofd terug te denken aan bijzondere momenten in 2014, maar zelden zie ik dat hier een les uit getrokken wordt. Jammer, een gemiste kans! Terug kijken heeft voor mij enkel zin als je er iets van kunt leren. Hierom maak ik vandaag een lijst met opvallende momenten uit 2014, en vooral hoe ik hier mijn les uit heb getrokken.

1. Een contract dat niet werd verlengd
Vanwege de crisis willen veel bedrijven geen vaste contracten geven, en net als in Nederland, moet dit wel na een aantal maanden. Zo verloor ik dus in maart 2014 mijn baantje bij het hotel waar ik werkte. Even prikten tranen in mijn ogen toen mijn directrice mij het nieuws bracht, maar achteraf ben ik heel blij dat het gebeurd is. Immers, ik had niet de rest van mijn leven hier willen blijven werken, en een droombaan was het ook niet. Ik zat erg in mijn comfortzone in het hotel, en door mijn ontslag ben ik gedwongen uit mijn comfortzone te stappen. Inmiddels heb ik een leuke baan in iets waar ik voor heb gestudeerd en waar ik elke dag veel leer.

2. Stress of hormonale acné?
Uit het niets kreeg ik acne afgelopen jaar. Ik ben 25 dus het waren geen jeugdpuistjes meer. Na veel gesmeer, geknijp en gehuil begreep ik dat het niets uithaalde. Ik begon toen gezonder te eten. Ik lette op mijn suikers, vetten en vlees. Ik begon mij te verdiepen in ‘gezond’ leven en heb zelfs een paar maanden helemaal geen suiker gegeten. Let op: Zelfs in brood zit suiker dus het ging verder dan geen bonbonnetjes eten. Na een tijd merkte ik dat het ook niets hielp, maar gelukkig gaat het -nu ik vrijwel geen stress meer heb , zie punt 3.- weer helemaal goed met mijn huid. Wat ik hier wel van heb geleerd is dat ik veel meer energie heb als ik gezonder eet en ik let dus ook zeker op mijn eetpatroon.

3. Maanden plat op bed
Mijn partner viel halverwege mei van de trap. Toen we het ziekenhuis binnenreden zei ik: Wacht maar, morgen hink je met een gipsje om uit het ziekenhuis en kunnen we volgende week gewoon mijn verjaardag in Nederland vieren –deze tickets hadden wij al gekocht-. Er is vast niets aan de hand.
Helaas bleek het tegendeel waar: Het was een zeer gecompliceerde breuk. Alsof er met een hamer op zijn bot was geslagen, zei de dokter. Don Carlos moest geopereerd worden. Mijn verjaardag ‘vierde’ ik in het ziekenhuis. Veertien dagen na de val mocht mijn lief eindelijk naar huis maar toen begon het echte werk pas. Nadat mijn partner zo’n 3 maanden plat heeft gelegen en ik fulltime aan mijn zusterskills heb gewerkt, heb ik twee lessen geleerd. Geduld is een schone zaak en haastig spoed is zelden goed. En van een trap afrennen is niet slim, Don Carlos.

4. GreatMinds Challenge
Een paar weken terug begon in aan een ‘challenge.’ Die zijn helemaal hip, dus ik wilde ook mee doen, maar ik bedacht wel mijn eigen uitdaging. Ik zou iedere ochtend één uur vroeger opstaan om aan mijn hobby’s te werken. Uiteindelijk heb ik dit twee weken volgehouden. Want daarna kwamen er rare dagen aan met een bezoek aan Nederland, kerstmis en vanuit huis werken. Ik doe dit dus nu niet meer. Wat ik wel heb geleerd is dat het zeker werkt, maar niet elke dag. Als het nodig is doe ik het zo weer, want dat momentje rust in de ochtend, deed mij erg goed.

Wat hebben jullie geleerd in 2014?

 

Advertenties

17 Replies to “Wat heb ik geleerd in 2014?”

 1. Mooi overzicht, leuk ook om te lezen hoe een lastig moment uiteindelijk een nieuwe kans bleek te zijn. :)
  Mijn les van 2014: dat ik niet altijd mijn best hoef te doen. Dat het leven prima is zoals het is. Ik hoef nergens heen want ik ben al ergens, en als ik gewoon elke dag een klein stapje doe heb ik veel meer plezier in alle mooie mensen en dingen om mij heen.

  Ik wens je het allerbeste voor 2015!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik wens je alle goeds voor 2015 :) Wat leuk om te lezen dat je nu een baan hebt waarvoor je echt hebt gestudeerd. Mag ik vragen welke studie? Ja ja haastige spoed is idd zelden goed, goed dat je dat ook geleerd hebt. Ook niet geheel onbelangrijk! Hoe moeilijk soms ook is… PS. Wat goed dat je gezonder bent gaan eten! Heerlijk gevoel is dat he. Ga zo door!!! Liefs

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel Madeleine! Ik wens jou ook al het moois voor 2015! Ik heb journalistiek gestudeerd in Utrecht, en schrijf nu teksten voor een website. Het is een heel goede opstap voor hopelijk meer moois. En dat gezonde eten was helemaal nieuw voor mij, maar inmiddels wil ik niet anders meer!

   Liked by 1 persoon

 3. Hallo Sherita, eerst en vooral wens ik je een sprankelend maar voor alles een gezond jaar toe. wat ik niet in het afgelopen jaar maar enkele jaren geleden geleerd heb is dat je niet in het verleden, ook niet in de toekomst moet leven maar nu, in het heden moet leven. Het verleden is immers voorbij en kan je niet terughalen, de toekomst heeft nog niets te bieden. Je kan wel even vooruitplannen maar er echt niet in leven, je weet immers nooit of je dit nog haalt. Leef wat meer in het hier en nu want het is nu, op dit eigenste moment dat je al die kansen krijgt. Geniet van elk ogenblik en je zal zien dat het leven, met voor en tegenspoed, heel boeiend kan zijn. Warme knuffel.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb nog meer geleerd dan andere jaren dat het leven zeer vergankelijk is, dat je dromen moet doen uitkomen terwijl je het kunt (en niet moet uitstellen), dat je moet genieten van de zon terwijl ze schijnt, dat teveel aan de pc hangen niet gezond is, en dat het föhnen van mijn neusharen zinloos is. Dat laatste is een gekke fantasie omdat ik nog enkele woordjes had dit kalenderjaar en ik je deze met graagte schenk.
  Geniet met je Zorro van een prettige jaarwisseling en tot volgend jaar ergens…

  Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s