Boko Haram

Als ze Arabische leuzen hadden rondgebazuind en licht getint waren geweest had de hele wereld al op z’n kop gestaan. Dat deze extremistische islamieten Afrikanen zijn maakt het bijna een onschuldig aangelegenheid. Bang worden we er in ieder geval niet van.

Afrikaanse dingen blijven vooral in Afrika, -behalve bananen enzo- dus daar hebben wij in Europa toch geen last van. Dus waarom op z’n kop gaan staan en gaan schrijven over wat het volk toch niet interesseert? Geradicaliseerde Arabieren verkopen goed en Afrika wordt pas interessant als Ebola ineens Europa binnenkomt.

Het waren namelijk de Arabieren die grote aanslagen pleegden, niet de Afrikanen. En zo eng zijn die Afrikanen niet. Als ze echt zo sterk waren, waren ze allang onafhankelijk van het westen geweest, toch? Dus dat ze honderden slachtoffers per dag maken, duizenden levens overhoop gooien, en dat die lieve Nigeriaanse meisjes van ‘bring back our girls‘ nog steeds niet terug zijn, dat boeit niemand toch.

Dat ze misschien nog wel gevaarlijker en extremer dan de Taliban zijn, meer kinderen hebben vermoord dan al die extremen bij elkaar, maakt niet uit. Ze dragen geen baard en zijn niet licht getint. Geen gevaar dus. Dus vieren wij met z’n allen een heerlijke kerst, knallen we over een paar dagen het nieuwe jaar in, terwijl zij daar lekker verder knallen. Geen onderwijs voor meisjes, boeie.

Advertenties

16 Replies to “Boko Haram”

 1. Nog actueler dan voor de kerstdagen. Onder het rumoer van de 15 (16?) doden in Parijs, zijn de 2000 doden (ze hielden op met tellen, want ze konden het niet bijhouden) uit zo’n 16 platgewalste dorpjes, compleet aan de westerse media voorbij gegaan.. Je had het niet treffende kunnen verwoorden… Helaas.

  Like

 2. Afrikaanse dingen blijven vooral in Afrika? Kom hier dan maar eens kijken, of is het niet meer Afrikaans als het hier is? Nee, om misverstanden te voorkomen, ik refereer niet alleen aan de mensen op zich, maar aan de idiote “ideologieën” die mee worden genomen.
  Ik denk dat wel degelijk veel mensen bezorgt zijn over hetgeen zich daar allemaal afspeelt, maar groepen als Boko Haram zijn dusdanig idioot dat er bijna geen kruit tegen gewassen is. Verder is het ook wel eens goed om je van die ellende af te wenden, want anders kan je nergens meer van genieten.
  Goede jaarwisseling.

  Like

  1. Wat ik vooral bedoel, is dat Boko Haram niet ‘eng’ genoeg is. Ebola werd ook pas een hot item toen het Europa binnenkwam. Als er duizenden Afrikanen sterven, boeit het de Westerse wereld gewoon niet zo, helaas. En inderdaad Boko Haram is echt idioot, er valt geen redelijk woord over te zeggen. En het is zeker belangrijk je ook los te kunnen koppelen van deze ellende. Gelukkig kan ik dat wel, vooral het nieuws niet meer kijken helpt zeker. Ook een fijne jaarwisseling voor jou toegewenst :-)

   Like

   1. Ik begreep je punt wel hoor en je hebt ook gelijk. “Zolang het ons maar niet raakt, dan interesseert het ons weinig tot niet.” Dat lijkt de algemene trieste tendens en niet eens alleen met betrekking tot Afrika.

    Het woord ideologieën was overigens wellicht wat ongelukkig gekozen, gezien de lading die Wilders er aan heeft gegeven. Een Somalische kennis heeft mij verteld wat zich nu ook al in onze eigen omgevingen “onder water” afspeelt en dat is al wat enger dan veel mensen zich beseffen. Zijn relaas kwam overtuigend op mij over en ik vind het eng. Gelukkig is dat in Nederland nog niet echt aan het oppervlak boven komen borrelen, maar of dat een kweste van tijd is?

    Liked by 1 persoon

 3. Boko Haram heeft ondertussen contact gezocht met IS, Dat betekent dat dit geen afzonderlijk afrikaans gedoe is; Het extremisme steekt overal de kop op. Dat we onze ogen open houden voor de dingen die rondom ons gebeuren op dat vlak.

  Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s