Pussy Riot vecht terug!

Twee zangeressen van Pussy Riot, de Russische punkband waarvan een paar leden in 2012 tot 2 jaar strafkamp werden veroordeeld omdat zij onder andere Poetin bekritiseerden tijdens zelfgenoemde punkgebed in een kerk in Moskou, vechten terug. Maria Aljochina en Nadzjda Tolokonnikova kwamen vorig jaar vervroegd vrij, en klagen nu Rusland aan bij het Europees Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg.

Beide eisen elk 130.000euro schadevergoeding van de staat. In 2012 onderbrak de band een kerkdienst met een klaagzang. Hierin bekritiseerde zij Poetin en de toenmalige presidentskandidaat. Een meerderheid van het Russische volk vond dat ze groep gestraft moest worden, en zo besloot de rechter ook. Via een -oneerlijk- proces belanden ze in een vrouwenstrafkamp. Maar de feministische punkers krijg je niet zo snel onder de duim, en hoeveel stoere jachtfoto’s Poetin ook de wereld in stuurt, deze vrouwen zijn niet in het keurslijf te krijgen. Ik ben erg benieuwd naar de afloop.

 

Deze post is onderdeel van mijn project ‘Zedeloze Zaterdag.’ Seksisme, objectificatie en scheve rolverdelingen zijn onderwerpen die mij prikkelen en woede bij mij oproepen. Al heel lang wilde ik er iets mee doen, maar wat, wist ik niet. Daarom heb ik besloten iedere zaterdag iets te publiceren met betrekking tot deze onderwerpen.

Advertenties

6 Replies to “Pussy Riot vecht terug!”

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s