Where’s Your Instagram?

Het zat er aan te komen. Ik wist het wel. Maar niemand had het nog gevraagd. Waren ze bang om mij te beledigen? Waren ze bang dat ik mij zou gaan realiseren dat ik écht achterloop -het woord YOLO mag tegenwoordig ook niet meer, kwam ik laatst achter-, of vonden ze mij toch al niet zo een goede fotografe?

Het was tijdens een Whatsappgesprek met mijn Amerikaanse vriendinnetje. De Verenigde Staten, het land van alle hipheid. “Were’s your instagram?”, vroeg ze schaamteloos.

En toen kwam het er eindelijk uit, ik  biechtte op: Ik heb geen Instagram.

Ik heb Facebook, Twitter, Pinterest, Gmail, LinkedIn, WordPress, en ik bankier online. Een hele verbeteing ten opzichte van Hyves, CU2, MSN en PP2G en gekke hotmailadressen.

Ik smste ooit 160 tekens lang, en whatsapp nu. Ik maakte  foto’s met een camera met rolletje, nu haal ik mijn hippe mobiel uit mijn zak en schiet ik de mooiste -of toch niet?- plaatjes. Eindeloos speelde ik cassetebandjes af, kant A en B, en heb nu niet eens meer een CD in huis. Ik keek video’s, we hadden een hele kast vol, en kijk nu de laatste films gewoon online.

Ik vind het wel even genoeg geweest. Ik doe niet mee. Ik heb er helemaal geen zin in.

p.s. Ik weet ook nog steeds niet wat RSS feeds zijn.

Advertenties

6 Replies to “Where’s Your Instagram?”

  1. Haha grappig! Ik Twitter sinds kort. Welgeteld heb ik nu 5 volgers te pakken. Ik streef naar verdubbeling in het komende jaar :-). Ik heb ook werkelijk geen idee waarover ik zou moeten twitteren. Dat is het eerste probleem, maar goed, wat niet is, kan nog komen! Dus instagram… Ik laat het nog maar even aan me voorbij gaan. Yolo heb ik trouwens nooit gebruikt, doet me teveel denken aan het programma “het wilde oosten”. En rss-feeds… Als je het niet mist, heb je het ook niet nodig, toch?

    Like

  2. RSS feeds bestaan al heel lang. RSS feeds zijn bijna net zo oud als het internet. Simpel gezegd is een RSS feed een lijst met berichten in een vaste indeling. En door die vaste indeling kunnen andere programma’s dit lezen en op hun manier tonen.
    YOLO zal ik niet snel gebruiken. Ik heb meestal het gevoel dat mensen die dit gebruiken hun leven vergooien omdat ze er maar één hebben. Lijkt mij niet logisch. En je mag het ook niet als waarschuwing gebruiken.

    Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s