Pas 4 seconden op aarde…

Het gebeurt niet meer zo vaak, maar soms vraag ik het mij af, en begrijp ik het echt even niet meer. Waarom zijn er gemene mensen op de wereld? Waarom zijn ze zo? We willen toch allemaal fijn leven. We kunnen toch gewoon allemaal samen leven, naast elkaar. Er is genoeg ruimte.

Niemand wil vermoord worden, verkracht worden, beroofd of gemarteld worden. Waarom doen zo veel mensen het anderen dan toch aan? In de Gaza-strook is het weer raak. Waarom kunnen ze niet gewoon samenleven. Het maakt niet uit of je Joods of Moslim bent. We hebben meer gemeen dan dat we verschillen.

Soms begrijp ik het echt even niet meer. Waarom moesten ze dat vliegtuig nou naar beneden schieten? En waarom is het Oekraïense parlement aan het vechten, zijn ze niet aangesteld door het volk omdat ze iets beter hun dierlijke instincten konden onderdrukken? Hebben ze hun hersenen niet nodig om problemen op te lossen, in plaats van die kapot te slaan bij elkaar.

De moderne mens leeft en heerst slechts vier seconden van de 24 uur dat de aarde bestaat. Kijk wat we in die vier seconden al hebben aangericht. Waarom luisteren we niet daar het simpele veelbezongen advies, ‘live and let live,’ dat is het enige wat we hoeven te doen..

Afbeelding: www.iflscience.com
Afbeelding: http://www.iflscience.com
Advertenties

6 Replies to “Pas 4 seconden op aarde…”

  1. Ik zou willen dat hier een logisch antwoord op was. Om onbegrijpelijke redenen zijn er helaas veel mensen die het credo “Live and let die” meer aan te lijken hangen dan “live and let live.”

    Like

  2. Mooie voorstelling op die klok, zo wordt alles in het juiste perspectief gesteld. En ja, dan merk je pas dat we echt niet goed bezig zijn….spijtig…waarom wil het toch niet lukken? We hebben toch allemaal hetzelfde doel voor ogen? Het zijn enkel de wegen die naar het doel leiden die teveel verschillen, denk ik….

    Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s