Foto Madrid: Lekker visje?

Sinds kort eet ik vaker vis. En dan geen vissticks of tonijn uit blik, nee echte, net gevangen vis, met kop en staart.

Deze vis koop ik op een grote voedselmarkt, waar ik mijn wekelijkse boodschappen haal. Op de vleesafdeling met varkensoren, kalvertongen en nog veel meer -daarover een andere keer meer-, zijn ook een aantal viskraampjes te vinden, met een grote variatie aan vis. Omdat ik niet veel weet van vis, en al helemaal geen Spaanse namen kende, kies ik de vis uit op het uiterlijk, de naam of de prijs.

Zo heb ik al eens een leuke rode vis met een mooie naam ‘salmonetes’ -rode mul- gekocht, sardientjes en merluza -deed mij denken aan medusa, de mythische vrouw met levende slangen als haren-, dat achteraf een onschuldige heek te zijn (die van de lekkerbekken). Het uitkiezen is altijd leuk, en mijn doel is dan ook alle vissen die ze hebben te proberen. Behalve de ‘bagre’ dan, hij kijkt mij altijd zo boos aan, en vroeger had ik altijd nachtmerries over deze prehistorische vis -de meerval-. Hoewel… In Venezuela heb ik hem ook gevangen en gegeten en slecht smaakte het niet…

Maar goed, ik kan inmiddels ook al zonder blikken of blozen een vis schoonmaken -inclusief ingewanden en rondvliegende schubben-. En laatst had ik voor het eerst een klein vispakketje bereid (met gamba’s, krab en kreeft) en ik ben nu dan ook klaar voor het grote werk, eens kijken of ik een echte, hele krab kan bereiden. Iemand suggesties?

20140713-054240-20560886.jpg

Advertenties

7 thoughts on “Foto Madrid: Lekker visje?

  1. Geheim krabburger recept

    Met logisch gevolg op het recente falafel recept zijn wij Plankton voor en hebben we zeer waarschijnlijk het geheime recept van Meneer Krabs ontdekt! Voor wie hem niet kent, Meneer Krabs is de werkgever van Spongebob Squarepants, de tekenfilm held van begin deze eeuw. Spongebob woont met zijn vrienden in het onder water dorp; Bikinibroek en hij werkt bij Meneer Krabs in de Krokante Krab waar hij zo’n beetje de enige is die de gewilde krab burgers op originele wijze kan bakken. Zorg dat je de volgende ingredienten in huis hebt voor dit

    Benodigd:

    • Keukenmachine
    • Stevige italiaanse bollen
    • Gedroogde kikkererwten
    • Bloem
    • 2 Uien
    • Paar knoflook tenen
    • Ijsbergsla
    • Tomaat
    • Komkommer of Zeekomkommer ;)
    • Yoghurt
    • Frituur of flinke Wok met 1.5 tot 2 liter zonnebloem olie
    • Kruiden; Kerrie, zout en peper

    Bereiding:

    De krabburgers worden gemaakt van kikkererwten, het lijkt erg op het falafel recept alleen maken we nu geen balletjes maar geplette burgers. 450gr kikkerwten is genoeg voor 4 krabburgers.

    Kook de kikkerwten met snuf zout zon 45 minuten in een flinke pan met water. Controleer of de kikkerwten na 45 minuten zacht zijn.. zoja giet deze af, anders nog even koken!

    Maak met wat yoghurt een overheerlijke saus dressing van heel fijn gesnipperde ui, knoflook, theelepel basil en peterselie.

    Snipper 1 ui fijn en doe 1 helft in de keukenmachine samen met de kikkererwten en een paar geperste knoflook tenen. Voeg een eetlepel kerrie en wat zout en peper toe. Een geoeffende krab kok kan natuurlijk ook experimenteren met andere kruiden.

    Voor wat grovere burgers de keukenmachine kort op hakken aanzetten, zorg dat alle ingredienten goed vermengt worden.

    Bestrooi een houten plank met bloem en kneed met bebloemde handen hele stevige burgers van zo’n 1.5CM dikte Is het iets te droog dan mengsel wat bedruppelen met water.

    Maak van de andere ui mooie dunne ringetjes en bak deze in een ingevette koekenpan.

    Zorg voor een frituur op 180 graden of een flinke wok met 1.5 tot 2 liter olie, dit laatste is lastig maar te doen op een zacht vuur.. laat de olie niet te heet worden!

    Frituur nu de stevige burgers zo’n 1 tot 2 minuten. Blijf erbij de burgers mogen niet te bruin worden! Serveer hierna de burger direct in een opgemaakte italiaanse stevige bol met sla, tomaat en komkommer met daar boven op de gebakken uienringen.

    Serveer de yoghurt dressing er apart bij,

    Eet smakelijk!

    ps. houd dit recept geheim

    Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s