Straatvolk Deel 2: De Afrikaanse Verkopers

 Dit is deel twee van een serie posts op mijn blog: Straatvolk in Spanje. De straten van een grote stad zijn vaak bezaaid met vreemde, aparte, gekke, bijzondere types. Deze serie gaat over hen. De nachtchinezen, oude hoeren, straatverkopers, acrobaten, mafkezen, artiesten en nog veel meer. Geniet!

Lachend, maar wel nog op hun hoede achterom kijkend lopen ze met hun hun grote witte zakken vol marktwaar door een zijstraatje in het centrum. Als de politie deze Afrikanen pakt krijgen ze een boete en worden hun spullen afgepakt, daarom rennen ze ook altijd zo hard en houden ze hun omgeving altijd goed in de gaten.

Deze harde werkers zijn illegaal, verkopen namaakproducten waar merken en bioscopen onder lijden, en dragen niet bij aan het Spaanse belastingstelsel; ze betalen geen belasting.

Toch wil ik graag een ode uitbrengen aan deze sterke mannen. Vaak hebben ze een vermogen betaald in hun thuisland -aan een corrupte mensenhandelaar – om via een gevaarlijke reis, naar ons geweldige Europa te komen, vaak om hun familie een betere toekomst te kunnen geven. Ze werken hard, staan in weer en wind, doen hun best, vinden hun weg, leren de taal en lachen altijd.

Daar kan menig persoon nog wat van leren.

 

 

Advertenties

6 Replies to “Straatvolk Deel 2: De Afrikaanse Verkopers”

  1. Dat weet je toch niet: dat ze een vermogen hebben betaald in hun thuisland aan een corrupte mensenhandelaar om via een gevaarlijke reis naar hier te komen? Voor hetzelfde geld zijn ze daar gewoon lekker comfortabel het vliegtuig opgestapt naar hier. En zoals Thomas zegt: van die paar horloges of zonnebrillen die ze per dag verkopen, zullen ze wel niet overleven, de meeste van hen zullen nog wel een hoop andere, niet zo’n koosjere manieren hebben om aan geld te geraken.

    Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s