Aardig onbekend

Ik krijg vaak een glimlach op mijn mond, en een warm gevoel van binnen,

als ik onbekenden op straat aardig tegen elkaar zie doen,

elkaar zie helpen of samen zie lachen.

Want we delen allemaal dezelfde aarde,

en willen allemaal gelukkig zijn,

toch?

Advertenties

12 Replies to “Aardig onbekend”

 1. Haha, dat zie ik eigenlijk zo goed als nooit, onbekenden die zomaar aardig tegen elkaar doen, maar ik zou er ook wel een warm gevoel van krijgen. Misschien moet ik er gewoon beter op letten. :-)

  Liked by 1 persoon

 2. Dat heb ik ook. Heerlijk! Het is wel mogelijk, als iedereen maar wilt :-) Van kinderen smelt ik ook. Laatst was ik op m’n werk en toen kwam er een kindje een kusje geven op de paspop. Daarna kreeg de paspop nog een aai, ik smolt bijna weg. Wat een liefde!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik herken dit gevoel! Soms denk ik dat er enkel nog koude, gehaaste en onvriendelijke mensen rondlopen op deze aarde. Wanneer ik onbekenden zie die aardig tegen elkaar zijn wordt ik daar vanbinnen direct gelukkig van. Hetzelfde gevoel krijg ik als ik iemand zie die in zijn eentje doodgelukkig over straat loopt. Positiviteit werkt aanstekelijk :)

  Liked by 1 persoon

 4. Ja dat vind ik ook zo mooi! En ik vind het nog fijner om zo iemand te zijn of tegen te komen. Glimlachen, kleine complimentjes spontaan hardop maken, een bal voor kinderen uit de bomen harken. Het zijn van die kleine dingen die eigenlijk helemaal geen moeite kosten en de wereld zoveel leuker maken!

  Liked by 1 persoon

 5. Ooit ben ik begonnen met het Day Zero Project. Eén van mijn doelen was om iedere dag te glimlachen naar een onbekende. In het begin moest ik er echt bij nadenken, nu is het een automatisme geworden. Negen van de tien mensen glimlachen terug en vaak zie je als je ze nakijkt dat de glimlach nog even op het gezicht blijft staan. Dat vind ik zo mooi.

  Liked by 2 people

 6. Als we dat allemaal eens vaker zouden doen dan zou de wereld er weer iets vriendelijker uit zien. Ik vind dat leuk om een onbekende te helpen. Je parkeerkaart waar nog zeker een uur op zit weggeven. De poppetjes bij.de supermarkt toch accepteren ook al spaar je ze niet. Er is op dat moment altijd wel een kindje dat je blij kunt maken.

  Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s