Blonde meisjes bespringen

Mijn boodschappentas is zoals altijd veel te zwaar en ik wil snel naar huis. Ik passeer een hoogblond meisje. Ze kijkt van haar stadsplattegrond, naar een straatnaambordje. Naast haar staat een koffer. Overduidelijk een verdwaalde toerist. Ik keer terug en vraag of ze hulp nodig heeft. Ze lacht mij blij toe.

Ze moet vlakbij mijn huis zijn, dus samen lopen we verder. Ik met mijn te zware boodschappentas, zij met haar koffer. Ze is Duits, maar ja, ich spreche kein Deutsch, dus we kletsen wat in het Engels.

Een man van ergens in de veertig passeert ons. ‘Guapas sexy’sssss’ zegt hij luid, terwijl hij haar nakijkt. Ik kreeg last van plaatsvervangende schaamte. Arm meisje, net geland en nu al bijna besprongen.

Van die blonde haren worden ze hier een beetje wild. Ik heb het vaker gemerkt wanneer ik blonde vriendinnen op bezoek had. Ze worden echt vaak nagestaard. Dan ben ik toch wel echt blij dat -zolang ik mijn mond houd- niemand doorheeft dat ik niet van hier ben.

Worden jullie wel eens nagekeken op vakantie?

Advertenties

12 Replies to “Blonde meisjes bespringen”

  1. Achja mannen blijven dieren. Jagers. Het is irritant, ongemakkelijk, maar kan er verder niet heel kwaad om worden. Wij vrouwen kunnen namelijk ook weer over het tegenovergestelde zeuren als het niet gebeurd; ” ik word nooit meer nagefloten, er wordt niet meer met me geflirt.. Wat is dat toch”… Lastige wezens wij mensen.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind dit écht niet kunnen. Hier ook plaatsvervangende schaamte, maar dan eerder vanuit het standpunt als man… Dit “hoort” bij de Zuid-Europese man? Da’s bullshit hé. Dit soort gedrag hoort bij geen enkele man.

    Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s