Straatvolk Deel 1: De Gekke Spanjaard

Vandaag begin ik met een nieuwe serie posts op mijn blog: Straatvolk in Spanje. De straten van een grote stad zijn vaak bezaaid met vreemde, aparte, gekke, bijzondere types. Deze serie gaat over hen. De nachtchinezen, oude hoeren, straatverkopers, acrobaten, mafkezen, artiesten en nog veel meer. Geniet!

De crisis heeft Spanje erg hard geraakt, en er zijn veel mensen op straat terecht gekomen. De Spanjaarden op straat zijn eigenlijk altijd onder te verdelen in twee groepen. Of hebben echt alle tegenspoed ter wereld gehad, en zijn op straat beland. Of ze zijn niet helemaal goed in hun hoofd.

Zo ook deze blanke Michael Jackson.

Ik zit op Plaza Santa Ana mijn boek te lezen. Plaza Santa Ana is toeristisch en duur. Een uitgelezen plek voor bedelaars dus. Een groep bierdrinkende Engelsen zitten aan een lange tafel op het terras. Ze hebben het goed naar hun zin.

Aan het hoofd van de tafel verschijnt plotseling een in hompen geklede, magere man. Hij heeft zijn broek hoog opgetrokken, en zijn dunne shirt heeft hij in zijn broek gestopt. Zijn haar zit netjes in een zijscheiding.

En dan begint de show. De bierdrinkende Engelsen krijgen onverwacht een spectaculaire privédans. Ik weet eerst niet of hij een spastische aanval krijgt die hij charmant weet te verbergen, of dat hij echt Michael Jackson probeert na te doen.

Hij strekt zijn armen een paar keer, en trekt ze weer in, robotachtig. Hij draait een paar rondjes en beweegt nog wat met zijn benen. Zijn show eindigt met de bekende ‘hand achter je hoofd en de ander in je kruis’ move van Michael Jackson.

Dan gaat hij rond voor geld. Veel succes heeft hij niet gehad. De Engelsen waren niet echt geïnteresseerd, maar hij krijgt wel een sigaret van een van de tafelgenoten. Hij vertrekt weer.

Ik zie de Michael Jackson een rondje lopen. Even later begint hij een nieuwe show, op een ander terras, aan een andere tafel. Hopelijk heeft hij hier meer geluk.

 Hebben jullie ook een dorpsgek in de buurt/straat/stad?

 

Advertenties

6 gedachtes over “Straatvolk Deel 1: De Gekke Spanjaard

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s