#Yesallwomen

Naar aanleiding van de slachtpartij door vrouwenhater Elliot Rogers* in de Verenigde Staten, twee weken terug, is er een feministische beweging ontstaan. De beweging is tot nu toe nog alleen actief op Twitter onder de hashtag en account #yesallwomen, maar belooft snel een eigen site te krijgen.

De hashtag begon als een reactie op #notallmen, want niet alle mannen zijn misogynist -vrouwenhaters-, en ook niet alle mannen gebruiken geweld tegen vrouwen, maar wel alle vrouwen te maken krijgen met intimidatie. Tijdens mijn onderzoekje naar #yesallwomen, kwam ik een paar pittige teksten tegen. Klik op de foto’s om ze groter te zien.

* “Meisjes, alles wat ik wilde was van jullie te houden en door jullie geliefd zijn. Ik wilde een vriendin. Ik wilde seks. Ik wilde liefde, genegenheid, aanbeden worden. Jullie denken dat ik dat niet waard ben, dat is een misdaad die ik jullie niet kan vergeven. Als ik jullie niet kan hebben, dan zal ik jullie vernietigen. Jullie ontzegden mij een gelukkig leven, in ruil daarvoor ontzeg ik jullie een leven. Dat is niet meer dan eerlijk. Ik haat jullie allemaal.”

Deze post is onderdeel van mijn project ‘Zedeloze Zaterdag.’ Seksisme, objectificatie en scheve rolverdelingen zijn onderwerpen die mij prikkelen en woede bij mij oproepen. Al heel lang wilde ik er iets mee doen, maar wat, wist ik niet. Daarom heb ik besloten iedere zaterdag iets te publiceren met betrekking tot deze onderwerpen.

Advertenties

8 Replies to “#Yesallwomen”

 1. Wat leven we toch in een rare wereld waarin types zoals Sjaak P. Denken dat nee toch ja betekent. Ik hoop dat hij een keer tegen de verkeerde aanloopt en dat dat heel erg veel pijn gaat doen. Of is het niet ok om zoiets te zeggen?

  Liked by 1 persoon

 2. Bij deze soort mannen ligt de haat in oorsprong bij hun moeder. Ze bekijken de vrouwen hetzelfde als naar de moeder toe, niet beseffend dat iedere vrouw niet hetzelfde is.

  Een mooi artikel die aan de ene kant een Like verdient en aan de andere kant weer niet.
  Daarom geen Like voor de woorden van deze zedeloze man, wel eentje voor je artikel.

  Liked by 1 persoon

   1. Dat klopt Sherita, deze mannen haten hun moeder omdat ze nooit geen liefde en aandacht hebben gekregen van moeder. Ze kennen daarom ook geen liefde, maar ontwikkelen dan haat voor alle vrouwen omdat er nooit geen voorbeeld is geweest van echte liefde en aandacht.

    Liked by 1 persoon

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s