Feesten voor de Koning in Madrid

Zo feestend in een chique hotel, afgehuurd voor de Nederlanders hier en voor de gelegenheid speciaal oranje verlicht, was de voertaal een mix van Nederlands, Spaans en Engels.

Fouter kon het niet, maar de eerste echte Koningsnacht vieren op het dakterras van een hotel met dertien verdiepingen, is wel gaaf.

De limbo werd gedanst, en de meter bier werd als stok gebruikt. Kedeng kedeng werd afgewisseld met ‘La Gasolina.’ Iedereen had het naar zijn zin.

En zo rondkijkend en pratend met Nederlandse, Belgische, Aziatische, Spaanse, Marokkaanse, en Amerikaanse feestgangers besefte ik ineens:

Máxima had gelijk. Dé Nederlander bestaat er niet.

Maar beter nog: Op de een of andere manier zijn er heel veel mensen, van alle nationaliteiten, met alle kleuren, geuren, culturen, geloven, van overal ter wereld, die van Nederland houden.

Die iets met Nederland hebben, en daar trots op zijn, die zich betrokken voelen bij Nederland, en die het beste voorhebben met Nederland.
En zeg nou zelf, mooier kan het toch niet?

 

Advertenties

5 Replies to “Feesten voor de Koning in Madrid”

  1. Hoe meer je over de grens gaat, hoe meer je tot het besef komt dat de Nederlander niet bestaat. Ook niet ‘de Belg’, ‘de Chinees’ of ‘de Turk’. Neen, iemand die echt zijn paardenbril afzet en zijn hart openstelt voor andere culturen beseft als vlug dat de wereld één dorp is.
    Ik probeer dit al jaren wijs te maken aan mensen die neerkijken op onze vele reizen…

    Like

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s