Spontane optredens in Madrids flamencobarretjes

Vorige week schreef ik op over de beroemdste flamencotablaos in Madrid. Maar voor de lange rokken, het ritmisch geklap, het snelle gitaarspel en de emoties kun je ook een van de minder bekende, maar goedkopere, tablaos bezoeken. (lees hier deel 1)

De diepe klanken, intense blikken en donkere haren, vind je namelijk ook in Madrid voor een paar tientjes minder. Muhammad Ali heeft de show dan misschien niet bezocht, en Camarón de la Isla speelde een paar straten verderop in een andere tablao, maar dat neemt niet weg dat de goedkopere shows ook goed zijn. 

El Candela wordt door sommigen de beste flamencobar van de Lavapies wijk genoemd. Naast wekelijkse optredens van goede artiesten, worden bezoekers zelf ook uitgedaagd om zijn of haar flamencoskills te laten zien. En tussen die bezoekers zitten, als je geluk hebt, bekende professionele flamencoartiesten die gewoon een leuke avond willen hebben. Deze authentieke bar is in het weekend als een van de weinigen open tot zes uur. De shows beginnen daarom ook pas vaak rond elven.
Entree voor show vanaf €10,-

Heel anders is het espectáculo van Ballet Flamenco de Madrid. De show España Baila Flamenco in het Muñoz Seca theater vlaknaast de bekende Calle Montera, laat tijdens haar show de verschillende facetten van de flamenco zien. Perfect voor degenen die enkel een kleurrijke show willen zien vanuit een comfortabele stoel, en meer niet.
Entree vanaf €20,-

In de gezellige uitgaansstraat Calle de la Cruz vind je Sala Torero. Deze bar biedt een half uur durende show aan, gedirigeerd door bekend flamencoartiest El Mistela. De intieme show is perfect als begin van een leuke avond uit. De entreeprijs is inclusief een glaasje sangria.
Entree met drankje €19,50

Aan de andere kant van het centrum, vlakbij de bekende homowijk Chueca, in de populaire wijk Malasaña, ligt Sala Barco. Deze hippe bar staat bekend om haar livemuziek, en wil de flamenco populairder maken onder de jongeren. Dit doet zij door een show aan te bieden voor een klein prijsje. Iedere zondag om negen uur zorgt een klein groepje voor een mooie, intieme flamencoshow. Na de show is het tijd om te feesten, en dat kan bij Sala Barco tot vijf uur.
Entree met drankje €10,-

En voor wie enkel geïnteresseerd is in een leuke flamencoavond, is flamencobar El Burladero in de uitgaansstraten rondom Plaza Santa Ana, een goed, sfeervol alternatief. De drie vrienden die de bar in de jaren negentig begonnen, hadden door dat de Spaanse jongeren niet altijd de klassieke flamenco wilde horen. El Burladero is daarom ook een bar waar je vooral de flamenco van vandaag en morgen hoort.
Gratis entree

Het moge duidelijk zijn: Madrid biedt flamenco op maat. Voor de fanatiekelingen, de ‘omdat ik toch in Madrid ben,’ de big spenders en de rugzaktoeristen, flamenco is voor iedereen. ¡Aprovéchalo! 

Advertenties

3 gedachtes over “Spontane optredens in Madrids flamencobarretjes

Laat een comment achter, vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s